Vingårdar
Druvorna till vinet kommer från vingården La Cometa utanför Porrera. Vingården har varit i familjens ägo i 200 år, och just den här delen av vingården planterades i slutet av 1990-talet i terrasser. Jordmånen är llicorella och vingården är just nu på väg mot ekologisk certifiering.
Vinifiering
Druvorna skördas för hand. Jäsningen sker med naturjäst i kaklade betongtankar inbyggda i golvet och pågår under temperaturkontroll i 26 dagar. Efter jäsningen pressas druvorna varsamt innan vinet lagras.
Lagring
Vinet lagras 12 månader på tredje generationens ekfat (80 % franska, 20% amerikanska). Vinet buteljers sedan utan filtrering eller klarifiering. Årgång 2021 är buteljerad i juli 2022.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
60 % Carinyena, 40 % Garnatxa
Alkoholhalt
14,5 %
Produktion
3741 flaskor
Producent
Sangenís i Vaqué
Pris
249 kr