Vingårdar
Druvorna till detta vin kommer från vingården Pardelasses i Torroja del Priorat. Denna vingård består av llicorella, ligger på 285 - 325 meter över havet och är helt ekologisk (liksom allt annat från denna producent). Till detta vin används endast den vita varianten Garnatxa Blanca.
Vinifiering
Druvorna skördades för hand i början av september. Fermentationen sker endast med naturjäst, och pågår ca 30 dagar under en kontrollerad temperatur av 12 grader.
Lagring
Hälften av vinet lagras på nya franska ekfat i 9 månader. Den andra hälften lagras på ståltank under samma period. Därefter blandas och buteljeras vinet, och får ligga ytterligare 6 månader på flaska innan det släpps på marknaden.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
100 % Garnatxa Blanca
Alkoholhalt
14 %
Produktion
795 flaskor
Producent
Celler Aixalà-Alcait
Pris
299 kr
Munskänkarna, september 2023 (15 p):
Aromatisk, lite rökig doft av grapefrukt, vita, platta persikor, aprikos, melon, smultron, tobak, talk och mineral. Intensivt anslag med pigg fruktsyra och lite hartsig struktur med bra längd.