Vingårdar
Druvorna kommer från 30 år gamla vinstockar på vingårdarna Mas d'En Compte och Mas d'En Caçador, som ligger på 350 - 500 meters höjd och i huvudsak är orienterade åt nordost. Jordmånen är llicorella och skördeuttaget är ca 1,5 kg per vinranka.
Vinifiering
Druvorna skördas för hand från slutet av september och en bit in i oktober och får macerera med sina skal i ett dygn. Jäsningen sker i ekfat. Varje vin vinifieras för sig under kontrollerad temperatur.
Lagring
Vinet lagras på nya franska och ungerska ekfat i 10 månader.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
50 % Garnatxa Blanca, 25 % Xarel.lo, 25 % Picapoll Blanc
Alkoholhalt
13,5 %
Produktion
15 000 flaskor
Producent
Celler Cal Pla
Pris
275 kr
Vid köp av 6 flaskor levereras vinerna i en trälåda
Vinbanken, september 2022 (17,5 p):
Ung frisk frukt med päron, persika, äpplen, gula plommon, blommor, örter, citrus och fat. Välbalanserad lång eftersmak med intensitet, mineraler, sälta och snyggt integrerade fat.
Munskänkarna, april 2023 (14,5 p):
Drygt medelfyllig doft av gul frukt, harts, ek, krutrök, halm, banan och fernissa. Rustik smak med påtaglig ek, ganska integrerad fruktsyra i en medelstor kropp med viss beska i eftersmaken.