Vingårdar
Druvorna till Les Sentius kommer från vingården La Garranxa i Porrera. Här växer 11 000 vinstockar med en medelålder på 20 år. Skördeuttaget är 1,5 kg druvor per vinstock.
Vinifiering
Tre dagars macerering i 10°C. Vinet jäser sedan under max 28 °C i totalt 20 dagar.
Lagring
Vinet lagras 15 månader på ekfat som tidigare använts för Les Eres. Den malolaktiska konverteringen sker under lagringen på ekfaten.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
60 % Garnatxa Negra, 10 % Carinyena, 15 % Syrah, 15 % Cabernet Sauvignon
Alkoholhalt
14,5 %
Produktion
8 532 flaskor samt 1000 magnumbuteljer
Producent
Celler Joan Simó
Pris
269 kr
Allt om Vin, mars 2022:
Smakrikt med inbakade syror, stråk av plommon, lite läder och med glöd i avslutningen.
(Årgång 2018)
Munskänkarna, februari 2024:
Fruktdriven, kryddig doft av mörka plommon, björnbär, skogsmossa, svarta oliver, tallbarr och rostad ek. Ung, ännu lite ostyrig smak med hög, nästan skarp fruktsyra och tydliga, ganska torra tanniner i en drygt medelstor kropp. Lagras!
(Årgång 2019)