Vingårdar
Druvorna till vinet kommer från vingården Coranya i Porrera, som planterades 1978 av Pere Sangenís och Conxita Vaqué. Här växer Garnaxta på den övre halvan och Carinyena längre ner. Endast de bästa druvorna från denna vingård används till detta vin.
Vinifiering
Druvorna skördas för hand. Skördeuttaget är lågt, endast ca 600 g druvor per vinstock, så det krävs två vinstockar för att få ihop till en flaska vin. De båda druvsorterna får jäsa tillsammans, vilket är ovanligt i Priorat. Jäsningen sker med naturjäst i kaklade betongtankar inbyggda i golvet. Efter jäsningen buteljeras vinet utan att klarnas eller filtreras.
Lagring
Vinet lagras 12 månader på använda ekfat, där 85 % är franska och 15 % amerikanska. Slutligen lagras buteljerna i 6 år innan de släpps på marknaden.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
50 % Garnatxa, 50 % Carinyena
Alkoholhalt
15 %
Produktion
4000 flaskor
Producent
Sangenís i Vaqué
Pris
389 kr
Vid köp av 6 flaskor levereras vinerna i en trälåda
Munskänkarna, november 2022 (15,5 p):
Doft med viss mognad och inslag av stall, salmiak, björnbär, smörkola samt plommon. Fyllig smak med bra balans, avrundad fruktsyra, polerade tanniner samt en lång varm eftersmak med lite svärta.